gratis verzending in NL vanaf €50,- | onze winkel is weer open! Wo-vr 13.00-17.00

Wij heeft er een maandelijkse blog nodig als je een kwartaalblog kan hebben… *grijzend* We gaan verder waar we zijn gebleven. Een paar maanden geleden: de opening van onze eerste winkel op de Prinsengracht! Ik deelde deze met een winkel een vriendin die haar eigen label had. Ons idee was om deze kleine winkel voornamelijk als studioruimte te gebruiken. Maar het was gewoon te gek om deze ruimte niet als werkelijke winkel te gebruiken! Dus hebben we twee kleine werktafels achterin gezet, een grote toonbank geplaatst en een paar witte blokken met enkele schattige tafeltjes neer gezet. Langzaam begonnen we de winkel te vullen met onze creaties.

 studiobonbon_out together
Studio BonBon bijna onzichtbaar, in het smalste gebouw op de Prinsengracht…achter een plant

Monique van Bruggen (Studio MHL) en ik gepropt in de deuropening

 

Het is de moeite waard om je wat gedetailleerdere foto’s van onze super fancy eerste winkel te laten zien. Het was een ruimte zo groot als een postzegel met een smalle voorruit. Het had een smal gangetje aan de voorkant en was nauwelijks 15m2 groot. Onze werktafels namen 5m2 ruimte in, de rest was om de sieraden te tonen. Er was geen keukentje en je moest en paar trappen naar boven voor het toilet. Oh en deze trok niet door, je moest een emmer gebruiken. Dit was nog praktisch ook aangezien de gootsteen niet aan was gesloten op het sanitair. Dus je moest de emmer eronder zetten. De waterkoker voor thee om onze handen op te warmen in de winter balanceerde op het randje van de gootsteen.

Maar we klaagden niet. We hadden de kans om ons bedrijf op te bouwen zonder enige financiële hulp. We waren daar bijna alle dagen, maar sloten soms de winkel als het te lekker weer was om naar het park te gaan. Het was een fijn leven.
Het lukte ons om een klein maar loyaal klantenbestand op te bouwen in de 2.5 jaar dat we daar zaten. Op deze plek zijn heel wat nieuwe ontwerpen geboren, sommige van deze ontwerpen zitten nog steeds in de collectie! Zoals de Wrist Ribbon, nog steeds mijn all-time favoriet.

 studiobonbon_inside
Binnen bij Studio BonBon Onze klassieke Wrist Ribbon

 

Ik heb veel geleerd in de jaren dat we dit kleine winkeltje hadden. Waar ik mijn materialen vandaan moet halen (we hebben tien verschillende leveranciers tegenwoordig), hoe je gold filled materiaal aan elkaar kan verbinden (het is bijna onmogelijk om het met de hand te solderen), hoe je duurzame en fijne items maakt en natuurlijk hoe je een winkel moet runnen. Iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou doen! Ik ben introvert. In mijn jongere jaren was ik erg verlegen. Als iemand alleen al naar me wees werd ik knalrood. Ik hield niet van aandacht. Natuurlijk was het de meest logische stap om model te worden…Maar dit heeft me wel geholpen om van een heel introvert, verlegen persoon een gewoon introvert persoon te worden. Niks mis mee. Ik vind het prima om introvert te zijn. Ik heb een hele innerlijke wereld waar ik in kan leven.

Hoe dan ook, een winkel openen was niet mijn eerste carrière keuze. Dagelijks veel met mensen bezig zijn. Maar ik vond het geweldig! Het was fijn om mijn sieraden face to face te verkopen. Ik zag mensen hun reacties en kreeg complimentjes… en klachten soms, niet zo fijn maar onvermijdelijk. Je kan nooit iedereen tevreden houden. Iets wat ik heel moeilijk en onacceptabel vond toentertijd. Het heeft me jaren gekost om niet elke klacht of moeilijke klant als een persoonlijke aanval te zien. Ik kan me er nog steeds over opwinden soms. Sommige mensen zijn nou eenmaal onbeleefd of verwachten het onmogelijke. Je kunt niks doen behalve lachen en ze zachtjes vervloeken. Grapje! Wij schelden niet. Wij doen voodoo.

En toen, na 2,5 jaar, kregen we het bericht dat we dit kleine winkeltje waarvan we waren gaan houden moesten verlaten. Overigens was ik ook net gestopt met modellenwerk… uhm: geen inkomen! Mijn plan was om zoveel mogelijk winkels te benaderen om mijn sieraden via hen te verkopen. Is dat gelukt? Je leest het in de volgende blog…

← Oudere Post Nieuwe Post →Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden