GRATIS BEZORGING IN NL | AFHALEN NU OOK MOGELIJK! (wo-zo)

Het is langer dan een jaar geleden dat ik de laatste blogpost heb geplaatst. Ik hou van schrijven, maar hey, wie heeft er tijd voor? Er zijn zoveel andere dingen die ik misschien net wat leuker vind. Mijn dochter spaghetti zien eten bijvoorbeeld.Ze stopt een hele vuist vol spaghetti in haar mond, weet je wel. Eindeloos vermaak, een 2-jarige.

Hoe dan ook, ik kom niet naar het recentere deel van het BonBon-verhaal als ik nu niet begin. Verkopen in andere winkels is wat ik zei. Nou, dat is niet gebeurd! Zoals ik al eerder heb verteld, ben ik introvert. Een creatieve. Ik ben niet zo dapper. Ik ben niet bang om risico's te nemen of om dingen op mijn eigen manier te doen, maar ik was doodsbang om zo erg uit mijn schulp te kruipen.Zo erg, dat ik zelfs meer in mijn schulp kroop. Ik zat zwetend achter mijn computer met een interne struggle en ik kwam maar niet verder.

 

"Natuurlijk is dat kaas op mijn gezicht... Ik eet een broodje!"

 

Ik was er na 6 maanden moe van, laat staan blut. En toen...een andere winkel is wat ik wil!!! En geloof het of niet, maar 3 dagen later kwam ik iemand tegen die ik bijna nooit tegen kom en diegene was op zoek naar iemand die haar winkeltje in Amsterdam wilde overnemen! Om de hoek bij de bekende negen straatjes. Het universum geeft je wat je nodig hebt. Ik moest mijn angsten laten gaan en open staan voor nieuwe mogelijkheden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft mij op z’n minst 10 jaar geduurd om die knop om te zetten.

Ik betaalde de eerste maand huur van mijn laatste geld. Met mijn laatste beetje cash kocht ik verf en vitrines. Wat kan er misgaan? Niks… alles liep op rolletjes! Mijn vriendin Monique van Studio-MHL kwam ook aan boord en samen begonnen we aan een groeispurt. Soms was het pijnlijk, maar wat een lessen! De eerste grote les was op de eerste dag. We waren zo nervous en excited. Alle scenario’s gingen door ons hoofd. Wat als niemand wat koopt? Wat als we de huur niet meer kunnen betalen? Wat als…

   

Mooie presentatie in het hoekje van ons kleine drukke hoekwinkeltje, nabij 2012.

En toen kwam de eerste koper. Ze legde een berg sieraden op de toonbank en pakte haar credit card. We waren zo zenuwachtig… deze mevrouw gaf in één keer meer dan €500,- uit. Op onze eerste dag! Wat een mooi vooruitzicht! We gaven elkaar een high-five toen ze de winkel verliet, zo trots waren we! Een paar uur later sloten we met een grote glimlach de kassa af… toen werden we lijkbleek en vielen we bijna flauw. Ik voelde me misselijk. Blijkbaar waren we zo druk bezig met alle sieraden inpakken dat we in alle drukte niet opmerkte dat haar betaling was geweigerd. Bummer. Nou dat hebben we nooit meer laten gebeuren.

Nadat het contract afliep na 2,5 jaar en vele lessen verder, konden we verhuizen naar 2 winkels verderop. Deze winkel is groter en hier zit BonBon Boutique nog steeds! Monique en ik zijn een tijd geleden onze eigen weg in geslagen omdat onze interesses verschillende kanten op gingen. Ik focuste me voornamelijk op de winkel toentertijd en Monique met Studio-MHL focuste op verkoop in andere winkels en het creëren van een sterke naam voor haar merk.

En hier zitten we nog steeds! In het midden van dit schattige straatje in het centrum van Amsterdam. Hier zit onze winkel, studio, kantoor en mijn huis! Lekker knus zo bij elkaar! We hebben twee goede teams: de sprankelende meiden van de winkel en de meiden van de studio met magische handen. De afgelopen jaren stonden voornamelijk in het teken van structuur aanbrengen, zoveel mogelijk processen automatiseren, ontdekken hoe we onze service kunnen verbeteren, nieuwe ontwerpen maken en natuurlijk veel tijd doorbrengen met mijn geweldige dochter.

En waar gaat het nu heen? We zullen zien…

← Oudere Post Nieuwe Post →Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden