Recycle Programma

Yes! We hebben een recycle programma! Doe je mee?

Als je nog ergens oude, kapotte of ongeliefde sieraden van ons hebt liggen, kun je deze nu omruilen voor 10% korting op een nieuw sieraad!

Waarom?

We proberen op elk gebied binnen ons bedrijf manieren te vinden om onze ecologische voetafdruk te verminderen. We willen een zo duurzaam mogelijk bedrijf zijn en er alles aan doen om verdere ontginning van de aarde tegen te gaan.
We gebruiken bv. inmiddels volledig gerecyclede en recyclebare sieradendoosjes en verzendverpakking (alles kan na gebruik bij het oud papier, inclusief het zwarte inlegviltje!)

Recyclen is een belangrijke eerste stap om de impact van het produceren van onze sieraden te verminderen. Zorgen dat er zo min mogelijk nieuwe grondstoffen gebruikt worden om, hopelijk, uiteindelijk circulair te kunnen draaien. Hier zijn we helaas nog lang niet, maar de mogelijkheid om ook de materialen van de sieraden te gaan recyclen brengt ons weer een klein stukje dichterbij...Wij recyclen dit overigens niet in eigen studio, maar bij een van onze groothandels.

Gaan jullie sieraden dan niet een leven lang mee?

Helaas niet allemaal! Hoewel onze stevigere sieraden (ringen, oorbellen en dikkere armbanden) jarenlang mee gaan, geldt dit meestal niet voor onze fijne gold filled kettingen en armbanden. Bij de fijnere kettinkjes en armbandjes kan ergens tussen de 6 maanden en een paar jaar zichtbare slijtage optreden. Dit is afhankelijk van hoe het sieraad gedragen en behandeld wordt, maar ook -heel oneerlijk- door de zuurgraad van je huid.

Als je het fijne wilt weten over wat gold filled nu precies is, kun je dat hier lezen.

Door het oprichten van dit recycle programma willen we voorkomen dat oude sieraden in de prullenbak belanden en de grondstoffen uiteindelijk een nieuw leven geven.

Hoe je mee doet⁠

  • Breng je oude BonBon Boutique sieraden naar onze winkel⁠ of stuur ons foto's per mail (info@bonbonboutique.nl) of whatsapp (06 4048 7263). LET OP: we nemen alleen  BonBon Boutique sieraden in!
  • Als we je oude sieraad accepteren, ontvang je 10% korting voor elk item dat je brengt/stuurt (je kan één kortingscode gebruiken per nieuw item).⁠
  • In de winkel: de korting moet direct gebruikt worden, deze kan niet bewaard worden voor de volgende keer. Dan kun je beter het oude sieraad nog even bewaren tot je weet wat je nieuw zou willen. De korting kan alleen op sieraden worden gebruikt, niet op andere items zoals kaarten en prints.
  • Online: laat ons weten welk nieuw item je wilt, inclusief kleur, maat etc. en wij maken een persoonlijke kortingscode voor jou!
  • We recyclen de materialen of we hergebruiken bepaalde onderdeeltjes voor een speciale recycle collectie.⁠

Voor de duidelijkheid: je kan ALLE oude BonBon Boutique items brengen, ook al is het kapot, vuil, niet compleet (tot op zekere hoogte) of nog steeds draagbaar.

 

Tot snel!recycle bins