orders worden op dinsdag en donderdag verstuurd | we zijn ook weer op zondag open!

FAQ

Waarom planten jullie bomen?

Het is tijd om te herstellen wat we kapot hebben gemaakt! Het is overduidelijk voor iedereen die niet onder een steen heeft geleefd (en als je dat wel doet, dan ben je duurzaam bezig!) dat we moeder aarde hebben gebroken.
Omdat ons bedrijf op dit moment nog niet 100% duurzaam is, is het minste wat we kunnen doen herstellen.
Het grootste deel van onze materialen komt uit de USA en wordt vervoerd per vliegtuig. Elk onderdeel zit verpakt in plastic. Soms zitten meerdere onderdelen bij elkaar in het plastic, maar helaas is het vaak per stuk verpakt. We hergebruiken zoveel mogelijk verpakkingen en recyclen degene die we niet kunnen gebruiken. Al het papier wordt gerecycled, ook de papieren omhulsels van theezakjes… Ik zie daar een kans om verspilling te voorkomen…

En ik zie er nog veel meer! Dit jaar gaan we zoveel mogelijk verbeteringen maken ten opzichte van verspilling tegengaan en verduurzamen. We vervangen theezakjes door losse thee natuurlijk… We zullen onze leveranciers stimuleren om alternatieven te zoeken voor plastic verpakkingen. We zullen een kleine nieuwe collectie lanceren van gerecycled goud en vintage items richting het einde van het jaar.
Waar mogelijk zullen we verminderen, hergebruiken en recyclen. Waar dit niet lukt, compenseren we door bomen te planten. Op dit moment planten we 2 bomen voor elk pakketje dat naar ons verzonden is met het vliegtuig. Dit komt neer op gemiddeld 6 bomen per maand.


Geïnspireerd? Je kan nu helpen je eigen ecologische voetafdruk te verminderen door je gespaarde punten te doneren. Lees hier meer over.

Benieuwd naar hoe onze studio en werkplek verandert in een duurzame plek? Volg @studio.bonbon.nl op Instagram.

 

Wat betekent handgemaakt?

Om helder te krijgen waar je je geld aan besteedt, laten we hier openhartig over zijn:

Het grootste deel van onze sieraden is gemaakt in onze studio in Amsterdam. Een klein deel van de sieraden komt al helemaal af via onze leveranciers bij ons binnen. Deze sieraden bewerken wij niet. Voorbeelden hiervan zijn de Sparkle ring of de Smooth Fine Stacker ringen.

Deels is dit te wijten aan het materiaal, gold filled. Dit is heel moeilijk om met de hand te solderen. Dit kan het best machinaal gebeuren. Hierdoor kunnen wij je de beste kwaliteit garanderen voor items die gesoldeerd moeten worden.

Een andere reden is dat onze studio niet geschikt en ons team niet getraind zijn om te solderen. Omdat onze focus altijd lag op het creëren met gold filled materialen hebben we nooit hoeven solderen. Echter, sinds een paar jaar bieden we ook sterling zilveren opties aan. We hebben ervoor gekozen om dit ook niet te solderen. We gebruiken dezelfde methoden als voor onze gold filled items om zo de samenhang in onze collectie te bewaren.

Dit is waarom het grootste deel van onze items het label ‘handgemaakt in Amsterdam’ heeft staan in de productdetails. Sommige items hebben het label handafgewerkt, hierbij hebben wij het item slechts iets aangepast of bewerkt. Sommige items hebben geen label. Hier hebben wij zelf niet aan gewerkt, maar kwamen al helemaal af bij ons binnen. We hebben ze enkel wat liefde gegeven!

Kortom, handgemaakt betekent een creatie met gold filled of sterling zilver met kralen, steentjes, bedels etc. die wij met de hand hebben gemaakt in onze studio in Amsterdam.

Ben je benieuwd door welke handen onze sieraden worden gemaakt? Binnenkort komt er een een ‘meet our team’ pagina op de website!

Meer vragen? Laat het ons weten, dan kunnen we ze hierbij zetten!